11. Kocaeli Kitap Fuarı, birbirinden ilginç söyleşi ve konferanslarla devam ediyor
11.Kocaeli Kitap Fuarı, birbirinden ilginç söyleşi ve konferanslarla devam ediyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı Akçakoca Konferans Salonunda, çocuk kitapları yazarı Nermin Ferhan Karamuti, “Duygu Şapkaları- Çocuk Atölyesi” isimli söyleşisinde okuyucularıyla bir araya geldi. Programda çocukların duyguları üzerine renkli bir söyleşi gerçekleştirildi.
ETKİLİ İMGELEM İÇİN; HEDEFİNİZİ BELİRLEYİN
Akçakoca Konferans Salonunda, İdeal Takımların Sırrı kitabının yazarı Umut Dinçşahin, “Hayaller Nasıl Gerçekleşir” isimli söyleşi ile okurlarıyla buluştu. Gençlere altın değerinde öğütler veren Dinçşahin, “Yaratıcı imgelem sahip olduğumuz potansiyellerin ortaya çıkmasına imkan verir. Daha iyi bir insan ve daha iyi bir dünya oluşturmaya yol açar. Yaratıcılığı geliştirir. İletişimi kolaylaştırır, akıcı iletişim zihinsel ve psikolojik sınırları yıkar devamlı gelişimi sağlar. Etkili İmgelem için; hedefinizi belirleyin. Kendinizi tanıyın, ne istediğinizi bilin, net bir fikir ya da görüntü yaratın. Sık sık hedefleriniz üzerinde odaklanın, ona pozitif enerji yükleyin hedefinize odaklanırken onunla ilgili olumlu, yüreklendirici şeyler düşünün” dedi.
HAYAL YOKSA GERÇEKLEŞTİRME DE OLMAZ
‘’Hayal dediğimiz şey, bir müzik, ses, koku ile ortaya çıkan zihinsel ekranımıza beliren görüntülerdir’’ diyen Umut Dinçşahin, “Uykuda benzeri bir zihinsel etkinliktir. Trafikte uzun yolda araç kullananlar sabah 5 ve 7 arasında uyuya kalırlar. Evlerine en yakın noktada uyuyakalırlar. Gözler açıkken zihne bir görüntü düşer ve bir anda uyuya kalarak gerçeklikten koparak uyuya kalırsınız. Hayal yoksa gerçekleştirme olamıyor. Şiddet ve öfke zihinde başlar. İnsan tasarlamadan bir şeyi hayata geçirmez. Sürekli kötü imgelerle zihni beslerseniz bu hayatınıza da yansır” dedi.
NE KENDİNİZİ NEDE BAŞKASINI İMAJİNE ETMEYİN
Dinçşahin, “Büyük hayaller kurun. Hayaller yasasına, doğasına uygun olmazsa hayal kırıklığıyla sonuçlanacaktır. İmajinasyon ve hayal gücü akıl ve duygu düzeyinde gerçekleşir. İlham sezgilerin hayal ürünüdür. İmgeleme beynimizde olumlu düşünceler yaratma eğilimidir. Ne kendinizi ne de başkasını imajine etmeyin. Dizilerin büyük bir kısmı öyle bir imaj yaratırlar ki gerçekliği yok. Hayal ve imgeler zihnimizi çok etkilediğinden hayal gücümüzü etkili ve kontrollü kullanmalıyız” dedi.