Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Çocuk İstismarı ve İhmalinin Önlenmesi Amacıyla Hayata Geçirilen "Korkma, Sinme, Şiddete Dur De" Projesi'nin Tanıtımı, Sayın Valimiz Ve Eşinin Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Çocuk İstismarı ve İhmalinin Önlenmesi Amacıyla Hayata Geçirilen "Korkma, Sinme, Şiddete Dur De" Projesi'nin Tanıtımı, Sayın Valimiz Ve Eşinin Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.
"Korkma, Sinme, Şiddete Dur De" Projesi'nin Tanıtımı, Sayın Valimiz Ve Eşinin Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koordinasyonluğunda Kadına yönelik şiddetle mücadele, çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesi amacıyla Hayata Geçirilen "Korkma, Sinme, Şiddete Dur De" Projesi'nin Tanıtımı, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve Eşi Sayın Hülya Aksoy'un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.
İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen programa Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Necati Denizci’nin eşi Aliye Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan ve eşi Suzan Aslan, Alie, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü ve Dilovası’dan gelen bayan işçiler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan’ın konuşmalarıyla devam etti.
Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, il Jandarmamızın koordinasyonluğunda kadına yönelik şiddete daha duyarlı hale gelme amacıyla başlatılmış olan projede sizlerle birlikteyiz. Arzu etmememize rağmen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadına yönelik şiddetle karşı karşıya kalabiliyoruz. Toplumumuzun daha duyarlı hale getirebilmek ve kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal bilinç oluşturabilmek amacıyla ilgili kurumlarımızın yürüttüğü birçok çalışma var. Bu kapsamda toplumumuzun daha duyarlı hale gelmesi hepimizin ortak arzusu. Özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı hizmet veren şiddet önleme merkezi bu amaçla kuruldu ve şiddete uğrayan kadınlarımızın başvuracağı kurumların başında geliyor. Bu yönüyle birçok kurum ve kuruluşumuzun yürüttüğü çalışmalarda var. Kocaeli Valiliği himayelerinde İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Projesinin de içerisinde yine kadınlarımızı ilgilendiren birçok konu kapsamında kadına yönelik şiddete yer verdiğimiz konularımız arasına dâhil ettik. Şiddet nedir, şiddet türlerine karşı bir oluşum gerçekleştiğinde nereye, nasıl başvurulacağını biz kadınlarımıza bu proje kapsamında anlatıyoruz. Şu ana kadar 360 bin’e yaklaşan kadınlarımıza bu çalışmayı vermiş durumdayız. Hedefimiz Kocaeli genelindeki 671 bin kadınımıza bu çalışmayı vermektir. Bugün İl Jandarma Komutanlığımızın başlattığı bu çalışma kadınlarımızın daha duyarlı hale gelmesine katkı veren önemli bir çalışmadır. Jandarma Komutanlığımız ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordineli bir şekilde kadınlarımıza yönelik bu çalışmayı gerçekleştirecektir. Kadınlarımızın daha duyarlı, bilgi sahibi olmaları bizim hem önemli konularımızdan biridir. Toplumuzun temelini kadınlarımız oluşturuyor ve kadınlarımızın daha duyarlı hale gelmesi ve bu tür olumsuzlukla karşılaştıklarında nereye, nasıl başvuracakları konusunda bilgi sahibi olmaları bizim en öncelikli konumuzdur. Bu anlamda bu projeyi uygulamaya geçireceğiz. Jandarma Komutanımıza ve projemizde görev alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Valimiz, katılımcılara teşekkür ederek, projenin hayırlı olmasını diledi.